Eric

 

 

Eric begyndte sin karriere som kunstner i 1987 og blev hurtigt ansat af Walt Disney Imagineering som konceptdesigner. Erics unikke malerier med Disney-figurer blev opdaget af hans chef hos Disney i 1989, og siden da har Eric været en af de mest populære og absolut bedst sælgende kunstnere i Disney-koncernens gallerier og butikker over hele verden.

 

Eric Robisons kreative arbejdsmetode er centreret omkring aggressivitet og dristighed. Hans malemetode omfatter naturligvis brug af pensler, men hans hænder og fingre bliver også brugt flittigt direkte på lærredet eller hvilket som helst andet materiale, han har haft lyst til at forskønne med en Disney-figur. I 2002 blev Eric Robison hyret af Disney–koncernen til at male 100 Mickey Mouse portrætter i anledningen af Walt Disneys 100 års fødselsdag. Malerierne blev udstillet i The Disney Gallery i Walt Disney World i Orlando, USA, hvor samtlige 100 malerier blev udsolgt på kun 40 dage. Nogle år efter gentog han succesen med 50 Anders And malerier, som ligeledes blev udsolgt på rekordtid. Den dag i dag forhandler Disney World og Disney Store stadig usignerede litografiske tryk af nogle af de originale værker, som Eric producerede til disse udstillinger.

På internationalt plan er der kolossal efterspørgsel på hans værker, og hans originale Disney-kunst er praktisk talt uopdrivelig. Det er en stor glæde, at Disneyana+ nu kan offentliggøre, at Eric Robison nu er blevet fast tilknyttet galleriet, så vi fremover helt eksklusivt kan tilbyde både litografier, men især også original kunst fra denne Disney-mesters hånd.