1024px-DonRosa-2

 Don Rosa

Keno Don Hugo Rosa (ofte kaldet Don Rosa, født 29. juni 1951 i LouisvilleKentucky i USA) er en berømt tegner og forfatter af Anders And-tegneserier.

Don Rosas passion for tegneserier stammer fra hans barndom, hvor han voksede op med dem. Han tegnede også selv små tegneserier – både med de kendte disneyfigurer og med andre, som han selv fandt på. Drømmen om en karriere som tegneserieskaber var dog i første omgang en drøm. Han blev bygningsingeniør fra University of Kentucky og overtog familiefirmaet.

I 1987 besluttede han sig for at forfølge sin gamle barndomsdrøm; han tog chancen og kontaktede den amerikanske udgiver af disneytegneserier for at høre, om de kunne bruge ham. Han fik chancen, og snart forelå den første serie fra hans hånd, Solens søn.

Et af Don Rosas mest kendte arbejder er Her er dit liv, Joakim. Han er også kendt for sit detaljerede stamtræ over andefamilien, et forsøg på at katalogisere de mange mere eller mindre flygtige figurer, som har besøgt Andeby igennem tiderne, og som er opfundet af forskellige tegnere/manusforfattere.

Don Rosas historier - og hans tegnestil - har alle dage været genstand for kraftig debat i tegneseriekredse.  Få Disney-tegnere har på denne måde delt vandene så meget som Don Rosa. Uanset hvad man synes om Don Rosas historier og streg, er det dog helt på sin plads, at han får sin egen galleriside hos Disneyana+.  Med tiden er det intentionen at kunne tilbyde et bredt udvalg af Don Rosas værker både i form af litografiske tryk og særligt udvalgte originaltegninger i blyant- og blækformat.

(Kilde: Wikipedia og Disneyana+)

The Money BinThe Money Bin

Flot tryk. Håndsigneret af Don Rosa.

Mål: 42 x 30 cm.

Pris: 500,00 kr.

Send forespørgsel på denne vare

 

Vi har pt. mange flere signerede Don Rosa-tryk på lager end de viste her på hjemmesiden. Kontakt os for nærmere oplysninger. 

Originale skitser

Markedet for Don Rosas originalkunst er i de senere år eksploderet, og den enorme efterspørgsel har medført, at hans originalskitser og –sider i blæk og blyant i  dag er praktisk talt uopdrivelige. Derfor er det med stor glæde, at vi hos Galleri Disneyana+ nu kan udbyde et mindre, men solidt, udvalg af nogle af Don Rosas forstudier i blyant. Skitsernes kvalitet er høj, og de giver et godt indblik i Don Rosas arbejdsproces. Dette er flot og rå kunst af høj investeringsmæssig værdi.

HOF 7Hall of Fame - bog 7 - forsidestudie

Originalt forsidestudie i blyant til Hall of Fame, bog 7 i Don Rosa-serien.

Måler ca. 24  x 30 cm.

Pris: Forespørg

 

Send forespørgsel på denne vare

HOF Bog 5

Hall of Fame - bog 5 - forsidestudie

Originalt forsidestudie i blyant til Hall of Fame, bog 5 i Don Rosa-serien.

Måler ca. 24  x 30 cm.

 Pris: Forespørg

 

 

Send forespørgsel på denne vare

 

 

Bogudgivelser

 

The Life and Times of Scrooge McDuck

LoS US

Klondike litho 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Don Rosas episke værk om Joakim Von Ands liv og levned er efterhånden blevet udgivet i en række forskellige bogformater gennem tiden. Ingen er dog så gennemførte og luksuriøst udført som denne læderindbundne amerikanske udgave. Bogen blev trykt i 1000 signerede og nummererede eksemplarer, hvortil de oprindelige købere kunne tilkøbe en originaltegning i bogen, et medfølgende litografi eller begge dele. Der findes således en række forskellige ”versioner” af denne bogudgivelse på markedet. Fælles for dem alle er dog at de er enormt eftertragtede blandt samlere internationalt. Dette eksemplar, som fremstår MINT (i perfekt, ulæst stand) er nummer 473/1000 og selvfølgelig signeret af Don Rosa. Der er ingen originaltegning i dette eksemplar, men til gengæld har vi tilføjet et flot, signeret Klondike-tryk, som er baseret på Don Rosas historier om Onkel Joakims liv. Et fantastisk investeringsobjekt og et must have for den seriøse Don Rosa fan.

Pris: 10.000,00 kr.

Send forespørgsel på denne vare

 

 

 

Underkategorier