Porcelænsfigurerne hører til blandt de mest eksklusive Carl Barks-samlerobjekter på markedet. Kun de aller bedste materialer og producenter er blevet anvendt til at gøre disse figurer til virkelighed. Deres kunst- og som håndværksmæssige kvaliteter er særdeles imponerende, og når man først har set disse luksuriøse figurer i virkeligheden, forstår man godt, hvorfor de er så eftertragtede blandt samlere og Disney-fans mfl.

 

Dude For a DayDude For a Day

Denne luksuriøse porcelænsfigur er den anden af i alt 7 forskellige porcelænsfigurer, der blev produceret af Another Rainbow. Der blev fremstillet i alt 100 normaludgaver + 10 kunstnereksemplarer (Artist’s Proofs). Af disse eksisterer kun 4 kunstnereksemplarer og 75 normaleksemplarer, da resten blev destrueret af Disney-koncernen efter Barks’ død. Da figuren er ekstremt skrøbelig, må det faktiske antal antages at være langt lavere. Figuren indeholder et væld af detaljer, hvilket blandt andet omfatter en zirkon i Anders' slips samt en stok i ren bronze. Figuren blev fremstillet i England hos en producent, som havde ekspertise i at fremstille blomster i porcelæn, hvilket blev udnyttet til fulde til denne figur. Derfor er ingen af Dude For A Day-figurerne 100 % identiske, da hver figur fik sin egen unikke blomsterbuket. Eksemplaret, der sælges her, er Artist Proof nr. 4 og stammer fra Carl Barks' første Estate Auction (auktionen med hans personlige ejendele og kunstsamling). Der medfølger et identisk signeret og nummereret litografi med samme motiv. Dette litografi er indrammet i en træramme, der matcher figurens træsokkel og med passepartout, der matcher figurens farver. Endvidere medfølger en bog om porcelænsfigurernes tilblivelse, som også indeholder ægthedscertifikatet til dette unikke sæt. Dette sæt, er det eneste komplette sæt, som med sikkerhed stammer fra Carl Barks’ egen samling. Bedre proveniens får man ikke og kombineret med et samlerobjekt af højeste kvalitet, bliver det ikke meget bedre.

Solgt

Send forespørgsel på denne vare

 

Eureka A Goose Egg Nugget

Denne eksklusive porcelænsfigur blev til i et samarbejde mellem Carl Barks og den italienske skulptør Giuseppe Armani i 1997. Figuren er baseret på et oliemaleri af samme navn. Figuren står på en træsokkel og er ca. 35 cm. høj. Den indeholder et væld af flotte detaljer, som man kan fortabe sig i time efter time. Der blev fremstillet i alt 3000 nummererede eksemplarer, hvoraf dette er nr. 33. Figuren er signeret af Giuseppe Armani, og der medfølger to ægthedsbeviser, hvoraf det ene er nummereret og signeret af både Barks og Armani (dette fulgte kun med til de første 500 figurer). Se også den unikke glasskulptur med samme motiv til vi har til salg under Specialiteter.

Pris 13.000 kr.

Send forespørgsel på denne vare