Prøvetryk fra Another Rainbow

Disneyana+ har opkøbt et særdeles begrænset parti af hvad der mildest talt må kaldes unikke specialiteter: Prøvetryk af nogle af de litografier, der blev udgivet af forlaget Another Rainbow i 1980’erne og 1990’erne. Disse prøvetryk blev brugt til alt lige fra test af forskellige papirtyper til rettelse af litografiernes farver og videre til test af Carl Barks' blyanter mv. Disse tryk er særdeles specielle, uhyre sjældne og ekstremt eftertragtede af mange grunde. For det første findes der kun særdeles få af disse i omløb, da langt størstedelen af prøvetrykkene blev destrueret efter deres tilsigtede anvendelse. Før vi stødte på dette sidste restoplag (med absolut top-proveniens!) havde vi kun set i alt 8 af sådanne tryk over en periode på ti år. Prøvetrykkene varierer på mange forskellige måder fra de endelige litografiske udgivelser. Nogle af trykkenes farver og nuancer varierer markant fra de publicerede værker, nogle mangler litografiets påtrykte titel, andre prøvetryk giver et sjældent og historisk indblik i litografiernes fremstillingsproces, da de er fyldt med håndskrevne(og til tider ret skarpe) kommentarer og instrukser til trykkeriet vedrørende farvervalg. Disse kommentarer blev udelukkende givet af Carl Barks. I visse tilfælde er prøvetrykkene også blevet påført den konkrete trykdato. Andre tryk er lavet på papir, som varierer fra den officielle udgivelse og sidst, men bestemt ikke mindst, har Carl Barks gået i meget sjældne tilfælde ”signatur-amok” og signeret litografierne indtil flere gange. Prøvetrykkene er således unikke på mange forskellige måder, hvorfor de har en meget bred appel.

Fælles for alle litografierne er dog, at de ikke inkluderer et ægthedscertifikat fra Another Rainbow. Dette skyldes naturligvis, at de alle er blevet fremstillet lang tid før, at det endelige produkt var klar. Nogle af disse tryk har med stor sandsynlighed endda været de allerførste, der er kommet ud af trykken.

Disneyana+ indestår til fulde for ægtheden af disse specielle tryk og vil inkludere et ægthedscertifikat på engelsk med angivelse af deres proveniens samt eventuelle yderligere oplysninger om det konkrete prøvetryk, der måtte være relevante for køberen.

Hvis du ønsker flere billeder af et bestemt litografi eller yderligere oplysninger, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Dette er absolut guf for samlere, der vil have noget, som er langt mere specielt og særpræget end de regulære officielle udgivelser.

The Expert - 1st proofThe Expert

Usigneret prøvetryk markeret som “1st proof”.  Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed. Bladmål: 33,75 x 27,5 cm

Solgt

Send forespørgsel på denne vare

This Dollar Saved My Life At Whitehorse 2nd proofThis Dollar Saved My Life At Whitehorse

Usigneret prøvetryk. Markeret som “2nd proof”. Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed. Bladmål: 52 x 62 cm.

Pris: 1.500,00 kr.

Send forespørgsel på denne vare

Walts collectery 2nd proofIn Uncle Walt’s Collectery – Final press proof

Usigneret prøvetryk markeret som ‘Final Press Proof’. Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed. Bladmål: 64 x 52 cm.

Pris: 1.500,00 kr.

Send forespørgsel på denne vare

13242267 10153950844098859 524380275 oNobody’s Spending Fool – Prøvetryk med titel

Usigneret, men med håndskrevet titel samt angivelse som ’final proof’ af Carl Barks. Det eneste kendte eksemplar af dette litografi med håndskrevet titel. Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed. Totalmål med ramme: Ca. 75 x 75 cm.

Pris: 4.800,00 kr.

Send forespørgsel på denne vare

Afoul 1st proofAfoul Of The Flying Dutchman – 1st proof

Usigneret prøvetryk markeret som 1st proof. Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed. Bladmål: 65 x 53 cm.

Solgt

Send forespørgsel på denne vare

Holiday In DB - proofHoliday In Duckburg - 1st proof

Usigneret prøvetryk markeret som ”1st proof” med blyant. Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed. Bladmål: 55 x 63 cm.

Pris: 1.500,00 kr.

Send forespørgsel på denne vare

Visitor From Underground - Touched UpVisitor From Underground

Usigneret prøvetryk markeret som ”Touched up” og dateret 5-4-9. Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed. Bladmål: 20 x 25 cm

Send forespørgsel på denne vare

Pris: 500,00 kr.

Leaving Their Cares BehindLeaving Their Cares Behind

Dette usignerede ”test proof # 2” er stemplet og dateret 28/2/1990. Der er tre håndskrevne kommentarer fra Carl Barks på litografiet, der vedrører farvevalg og ændringer i forhold til det første prøvetryk. Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed. Bladmål: 64 x 50 cm.

Solgt

Send forespørgsel på denne vare

 

InUncleWaltsCollecteryIn Uncle Walt’s Collectery

Dette usignerede litografi er påtegnet som ”2nd press proof” og fremstår i perfekt stand, med undtagelse af et par mindre bump i de fire hjørner.  Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed. Bladmål: 64 x 52 cm.

Tilbud: 1.000,00 kr.

Send forespørgsel på denne vare

HolidayinDBHoliday In Duckburg

Dette usignerede prøvetryk er markeret som ”2nd proof”, og er således et af de tidligste motiver fra fremstillingsprocessen. De mange kommentarer på litografiet indikerer tydeligt, at trykkeriet langt fra havde ramt plet med hensyn til motivets nuancer og toner.  Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed. Bladmål: 55 x 63 cm.

Pris: 1.500,00 kr.

Send forespørgsel på denne vare

NSFNobody’s Spending Fool                                                                                                                                                                      

Dette særdeles tidlige prøvetryk bærer trykkeriets stempel i højre hjørne og er endvidere godkendt med Bruce Hamiltons håndskrevne initialer. Det er dateret 7-1-1988 og markeret som ”press proof # 2”. Litografiet er ikke signeret og er ikke påført titel. Med undtagelse af en ca. 1,5 cm dyb rift midtfor på yderste venstre side af papiret, fremstår litografiet i særdeles flot stand. Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed. Bladmål: 52 x 65 cm.

Pris: 1.500,00 kr. 

Send forespørgsel på denne vare

 

NSF2

TillDeath-testtrykTill Death Do Us Part

Dette prøvetryk er med rød håndskrift markeret som ”1st press proof for paper choice" (Første prøvetryk til valg af papirtype). Det er trykt på et papir, som er en anelse tyndere og mere delikat, end det endelige papirvalg. Trykkeriets farveskala er synlig yderst til venstre på papiret. Overordnet set er trykket i særdeles god stand uden synlige defekter i papiret. Det er usigneret og uden titel. Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed. Bladmål: 54 x 54 cm.

Pris: 1.500,00 kr.

Send forespørgsel på denne vare

A1934BelchfireRunaboutA 1934 Belchfire Runabout

Dette prøvetryk hører til blandt de allermest specielle, vi nogensinde har set. Dette litografi har ikke fået påtrykt titlen som findes på den endelige version, og trykkeriets farveskala kan også ses yderst til venstre på papiret. Dét, som gør dette litografi helt unikt er, at Carl Barks har signeret det hele TRE gange med to forskellige slags blyanttyper, hvoraf han tilmed har skrevet, hvilken blyanttype, der var bedst. Litografiets overordnede stand er god, men under kraftigt lys kan der dog anes nogle aftryk i papiret i begge sider af litografiet. Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed. Bladmål: 60 x 66 cm. 

Pris: 9.000,00 kr.

Send forespørgsel på denne vare

1934B 2

AfoulOfTheFlyingDutchmann

Afoul Of The Flying Dutchman

Dette litografi er teknisk set ikke et prøvetryk. Dette er et færdigproduceret litografi i Gold Plate-versionen, som først er blevet kasseret på det tidspunkt, hvor Carl Barks skulle signere og nummerere det. Den eneste grund til, at litografiet blev kasseret af Barks, er at det har én mindre fejl i papiret, som Carl var så venlig at tegne en cirkel omkring. Dette Gold Plate litografi er håndsigneret og er, med undtagelse af den lille defekt i papiret der nemt kan dækkes med passepartout, i absolut perfekt stand. Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed. Bladmål: 65 x 53 cm.

Solgt

Send forespørgsel på denne vare

LiveItUp

Live It Up Donald, You're 50!

Dette litografi måler ca. 50 x 40 cm og er uden påtrykt titel. Carl Barks har signeret litografiet hele to gange (i henholdsvis højre og venstre side under motivet). Han har endvidere skrevet kommentaren ”SCRAP” (frit oversat: skal kasseres) på det. Barks har også sat et mindre blåt kryds på Anders.  Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed.

Solgt

Send forespørgsel på denne vare

 

 

 

 

Live it up2

 

DubiousDoingsAtDismalDownsDubious Doings At Dismal Downs

Dette usignerede prøvetryk stammer fra et senere tidspunkt i litografiets produktionsstadie. Litografiet har påtrykt titel, men varierer stadig en del farvemæssigt i forhold til den endelige udgivelse. Efter kommentarerne at dømme, er det især de røde og grå toner, der skulle gøres mørkere. Der medfølger et ægthedscertifikat fra Disneyana+ med angivelse af proveniens og garanti for ægthed.  Bladmål: 52 x 65 cm.

Pris: 1.500,00 kr.

Send forespørgsel på denne vare

 

 

Dubious2