Carl Barks (27. marts 1901 –  25. august 2000) 

Carl Barks var en berømt tegner og forfatter dels hos Walt Disney Companys tegnefilmafdeling, dels hos forlag, der lavede tegneserier for Walt Disney Company. Barks begyndte at arbejde for Disney Company i 1935 , et år efter Anders Ands debut. Han var bl.a. med i andeteamet som assistent og in-betweener med instruktøren Jack King og Chuck Couch, Harry Reeves og Jack Hannah og var med til at lave tegnefilm som Donald's Nephews (1938), Donald's Cousin Gus (1939), Timber (1941), The Vanishing Private (1942) og The Plastics Inventor (1944). Barks fik senere arbejde hos Western Publishing , hvor han fra begyndelsen håbede på selv at skabe nye figurer, men han blev kun bedt om at lave Anders And-tegneserier. Han lavede dog tidligt en række serier med Bruno Bjørn, en bjørn med det samme koleriske temperament som anden. Barks producerede serier i de næste tre årtier. Ud over at give Anders And en mere behagelig og knapt så hidsig personlighed omgav han ham med en række excentriske og farverige figurer som Joakim von And – den rigeste and i verden, Fætter Højben – Anders' ufatteligt heldige fætter, opfinderen Georg Gearløs, Bjørne-banden, troldkvinden Hexia de Trick og Grønspætterne. 

Carl Barks gik på pension i 1966 , men han fortsatte med at skrive en del historier for Western. Han begyndte også at lave oliemalerier med scener fra sine historier, og i 1980 begyndte han et samarbejde med Another Rainbow og senere startede han sit eget galleri/kunststudio kaldet the Carl Barks Studio. Igennem disse to gallerier blev Barks’ kunst gjort tilgængelig for de mange fans, som ikke havde råd eller mulighed for at eje et af Barks' dyre oliemalerier. Hans fans fik muligheden for at købe signerede, nummererede og limiterede bøger, litografier, serigrafier, bronzefigurer, porcelænsfigurer og mange andre interessante objekter. 

Hos Disneyana+ er det vores mål at tilbyde det størst mulige udvalg af Barks' flotteste og sjældneste samlerobjekter samt et eksklusivt udvalg af hans originale Disney-kunst.

 

(kilde: Wikipedia og Disneyana+)